Кухня 2019: що є тренд?

Кухня 2019: що є тренд?

Новий рік – нові тренди. І це стосується не лише трендів в одязі чи зовнішності. Мода міцно проникла у наші оселі і диктує там свої правила. Що приготували світові дизайнери для кухні 2019? Трендові кухні: огляд від компанії Стільниці Fundermax
2019-05-14 10:59:01

У той час, як мінімалізм та кухонні аксесуари кольору «rose gold» залишились у 2018, цей рік приніс нові, досить неочікувані ідеї для центральної кімнати у кожному домі. Тож якщо ви плануєте оновити кухню або просто шукаєте натхнення – зверніть увагу на те, що приготували дизайнери на цей сезон!

Чорний матовий

Один з найпомітніших і неочікуваних трендів – матовий чорний колір для кухонних меблів та стільниць! Він досить швидко та впевнено займає лідерські позиції у проектах топових дизайнерів, витісняючи звідти білий, що декілька років був найпопулярнішим кольором при підборі кухонного гарнітуру.

Так, на перший погляд здається, що темний колір надаватиме похмурості та депресивності кухні. Але, вдале поєднання чорного матового кольору з іншими текстурами в оформленні інтер’єру не лише підкреслить вишуканість кухні, але й додасть нотки аристократизму.

Мідні, олов’яні та бронзові елементи

Мода, що зародилась ще у минулому році, набирає обертів! До такої популярної серед дизайнерів латуні у цьому сезоні додається цілий мікс різноманітніх металів: бронза, мідь, олово! Їх використання надає інтер’єру органічного вигляду, та додає трохи романтики минулих десятиліть, що поруч із сучасними елементами виглядає досить стильно.

Відкриті полиці

Важкі шафи, що нависають над головою, уходять в минуле. Відкриті дерев’яні або металеві полиці – ось що обирають ті, хто слідкує за модою. Досить сміливе рішення, що повністю суперечить популярному у минулі роки мінімалізму.
Для тих, хто не готовий на такі кардинальні кроки, дизайнери радять міксувати з традиційними шафками, але невеликого розміру.

Етно-елементи

Плетені стільці або не зовсім пропорційні глиняні горщики на полицях додають кухні 2019 тепла та затишку. Гармонійно доповнюючи сучасні елементи інтер’єру, вони є самостійною його складовою.
Так званий стиль «рустік» у поєднанні з елементами модерну створить образ заможної та продуманої кухні.

Сировинні матеріали

Для тих, хто все ж є прихильником мінімалізму, цього року дизайнери пропонують доволі вдале рішення – стиль «industrial». Натуральні, необроблені текстури бетону або каменю в оформленні кухонних стільниць є чудовим варіантом для кухні, де немає нічого зайвого. Такий стиль надає інтер’єру сучаних «промислових» нот.

І наостанок, короткий огляд анти-трендів – того, що в сучасному оформленні кухонь вже зовсім застаріло.

Глянцеві фасади

Можливо, це через недостатню кількість варіантів, років 6-7 назад кожна третя кухня комплектувалась глянцем, але блискучі фасади, що сліплять очі зараз - вже синонім несмаку. Ні, ніхто не каже терміново викладати гроші та міняти гарнітур. Виправити ситуацію допоможуть елементи декору, що обов’язково мають бути однотонними та матовими – горщики з квітами, неглазурований посуд, вази тощо.

Тотальний білий

Використання лише білого кольору в оформленні кухні робить інтер’єр занадто «стерильним», таким, що не викликає почуття затишку та відпочинку. Якщо ви все ж обрали білий, як основний колір для своєї кухні – розбавте його яскравими кольорами. Це можуть бути квіти, яскраві горнятка або оббивка стільців, картини. Варіантів безліч, головне – проявіть креатив!