Гігієнічність стільниць Fundermax: чи є у бактерій шанс?

Гігієнічність стільниць Fundermax: чи є у бактерій шанс?

Гігієнічні вологостійкі стільниці з hpl Fundermax чудово підходять для ванної, кухні та медичних меблів. Тонка стільниця з hpl не має пористої структури, а тому її гігієнічні властивості значно вищі за інші метаріали. Медичні меблі зі стільницями hpl можна використовувати також у лабораторіях, адже стільниці стійкі до хімічних речовин.
2020-04-07 15:05:42

HPL Fundermax - матеріал з бездоганними антибактеріальними властивостями 

Ламінат високого тиску High-pressure laminates (HPLs) є багатофункціональним декоративним матеріалом, що використовується для будівельної та меблевої індустрії, зокрема для виробництва стільниць, виготовлення підлог та оздоблення стін в житловому, комерційному і громадському будівництві, в т.ч для шкіл і лікарень.

Панелі HPL демонструють високу міцність, довговічність та особливі властивості поверхні, такі як хімічна, термічна, бактеріальна стійкість та стійкість до зношення, що повністю задовільняє потреби ринку. Зазвичай HPL панелі складаються з набору 5-50 шарів крафт-паперу (серцевина), насиченою фенолформальдегідною термореактивною смолою, покритою одним шаром декоративного паперу з кольоровим або друкованим малюнком, вкритим акрилово-поліуретановою смолою. Після пресування під високим тиском і термообробки, ці шари перетворюються в єдиний жорсткий ламінований лист. В ході цього процесу затвердіння термореактивні смоли піддаються серії реакцій зшивання, створюючи міцні незворотні зв'язки між матрицею смоли і просоченими шарами паперу.

панель HPL Fundermax

Важкі інфекційні захворювання можуть вражати людину не тільки в лікарнях та інших медичних установах, а й у домашніх умовах через перехресне зараження з різних джерел, таких як інфіковані люди, тварини, їжа і вода. Крім того, відомо, що бактерії зберігаються на поверхнях протягом місяців, тому поліпшення гігієнічних і антимікробних властивостей ламінатних поверхонь має першорядне значення. Сучасні підходи до усунення або зменшення прикріплення бактерій на поверхнях, тобто створення антибактеріальних поверхонь, включають поверхневе покриття і модифікацію поверхні як фізичними методами: структурування (наприклад, ефект поверхні листя лотоса або шкіри акул), а також максимального збільшення щільності матеріалу, так і хімічними методами: наприклад, полімеризацію поверхні акрилово-поліуретановими термореактивними смолами, використання фенолу і формальдегіду для просочення серцевини з крафт паперу , які й проявляють антимікробну активність.

Інтер'єрні панелі Fundermax з ламінату високого тиску, що використовуються для виготовлення стільниць, відповідають всім вищевказаним вимогам: панелі мають високу щільність (до 1350 кг / м3) за рахунок чого на відкритих торцях не розмножуються бактерії і патогенна мікрофлора. Акрилово-поліуретанова поверхня FH (Fine Hammer), SX (Saxum) і NN (Enduro) має шагреневе структурування, що перешкоджає прикріплення бактерій.

Незважаючи на використання фенол-формальдегіду для просочення крафт паперу серцевини, виділення цих речовин мінімальне і відповідає нормі Е0,5. Це підтверджується українським санітарно-гігієнічним висновком, а також міжнародним сертифікатом Greenguard.

 

Також будь-якe з покриттів панелей не боїться кислот, лугів, хлорвмісних рідин і органічних розчинників. Тому чистоту на панелях Fundermax можна підтримувати таким побутовими і професійними засобами, як Містер Мускул, Сіліт, Доместос, етиловий, ізопропіловий та інші спирти, ацетон, бутилацетат і т.д.

При цьому поверхня не пошкоджується навіть при багаторазовому використанні, зберігає матовість або блиск.

Завдяки усім цим якостям, стільниці з HPL Fundermax можна використовувати не лише для домашніх поверхоньа, але й для медичних меблів. Навіть в умовах підвищеної вірусної та бактеріологічної небезпеки, стільниці Fundermax не дадуть шкідливим мікроорганізам шансів для розмноження.